Voorzitter / Docent

  • Opleiding: Master LO optie training en coaching snowboard


  • Board: Burton Custom X


  • Bindingen: Burton Cartel EST


  • Boots: Forum kicker


  • Stance: 21° / -15°

 

Wat was je eerste boardervaring?

Na enkele weken op ski’s geprutst te hebben, moest ik toch proberen te snowboarden. Samen met een vriend goed geprepareerd de piste op. Burton-Air plankje gehuurd en een magazine om onszelf te leren snowboarden. Eénmaal boven aan de lift geraakt, kwam de ontnuchtering dat in het magazine alleen maar foto’s van sprongen stonden. Maar achteraf is alles toch nog redelijk goed gekomen. Die eerste ervaring zal ondertussen toch al bijna 15 jaar geleden zijn, maar het is nog even plezant, misschien zelfs plezanter!

 Wat doe je het liefst met je board?

Na mijn laatste trip deze vakantie, uit een helicopter springen in Chili, fantastisch!

 Wat is je favoriete spot?

Er zijn er zovelen. Tignes voor het uitgestrekte gebied. Livigno voor het park en de relaxte sfeer. Hintertux / Mayerhofen voor de gezelligheid. Bansko, Bulgarijë voor het weinige volk. En Valle Nevado, Chili voor de zomer.

Waarop mogen je cursisten je altijd trakteren aan de bar?

Ik zal als eerste een alcohol-vrije tip lanceren, ne goeie chocomelk! En ne goeie, is dan de echte cecemel, koud en in het “fleske”. En dat mag zelfs na het drinken van een paar van de ideeën van de andere docenten zijn om na een “goe” feestje af te sluiten en te gaan slapen voor de volgende fantastische poederdag!