Webmaster / Docent

  • Opleiding: Bachelor Lichamelijke Opvoeding & Biologie

  • Board: Burton Custom X

  • Bindingen: Burton Castel EST

  • Boots: Burton ion

  • Stance: Regular 21°/-18°

 

Wat was je eerste boardervaring?

Een 10min piste-ervaring op een snowboard waarna ik terug van de piste moest met een vriendin die naar het ziekenhuis werd gebracht door een leuke face-plant. Nadien mijn eerst volle week Oostenrijk tijdens de skistage van mijn LO-opleiding. De eerste piste ineens een rode en dus behoorlijk stijl. (Het was snowboarden met de gevorderden of anders gaan skiën. De keuze was snel gemaakt :)). Na 3 dagen vallen en opstaan, kon ik mee met de groep en had ik de smaak te pakken. Na die week ben ik mijn toelatingsproef gaan doen. Mijn deelname aan de initiator-opleiding bij BSFE was een feit.

Wat doe je het liefst met je board?

Knallen op strak geprepareerde pistes afgewisseld met wat flatland-gespeel. Uiteraard sluip ik stiekem maar al te graag van de piste om te gaan cruizen op de maagdelijke witte bergflanken. Tot slot zal je mij zeker ook af en toe in park zien op de rails en kickers.

Wat is je favoriete spot?

Van alle gebieden waar ik al gezeten heb, is Livigno toch wel de favoriet in Europa! Zeker ook naar après-ski! En Canada is/was ook de max! Maar er zijn zeker nog enkele spots die ik moet checken.

Waarop mogen je cursisten je altijd trakteren aan de bar?

Als ik dan toch moet drinken… een goei frisse pint! Maar een mojito of gin-tonic sla ik zeker ook niet af.