Docent

  • Opleiding: Bachelor LO & Bewegingsrecreatie

  • Board: Burton Custom X 

  • Bindingen: Burton Malavita

  • Boots: Burton

  • Stance: Regular 18°/-12°

 

Wat was je eerste boardervaring?

Besloten dat ik wou snowboarden, naar de winkel gegaan en meteen alles gekocht. Dan met een vriend meegegaan naar Komen om 2 uurtjes indoor te boarden. in de auto en ter plaatse wat tips gekregen, en met veel moed begonnen. Na een uurtje kwam ik naar beneden en was ik verkocht. Na enkele weken in de sneeuw heb ik dan mijn toelatingsproef afgelegd en aan de opleiding begonnen.

Wat doe je het liefst met je board?

Eigenlijk doe ik alles graag. ’s ochtends hard knallen, dan naar het snowpark wat gaan spelen en in de namiddag verder spelen/flatlanden op de pistes. Af en toe waag ik me eens aan een slalom om even stoom af te blazen. Ooit wil ik eens de échte backcountry opzoeken om daar door de ongerepte poeder naar beneden te boarden en écht te genieten.

Wat is je favoriete spot?

Zolang er bergen zijn en er sneeuw op ligt ben ik tevreden. Als er dan nog een mooi park en strakke pistes te vinden zijn, zul je me altijd met een grote smile op mijn board zien staan. Als ik er dan toch een gebied moet uitpikken, dan kies ik voor Livigno voor de sfeer, het park en de aprés-ski.

Waarop mogen je cursisten je altijd trakteren aan de bar?

Doe mij maar een cola…