icoonstage

Lawineweekend

Velen gaan freeriden, splitboarden, toerskiën, … zonder de nodige know-how van lawinekunde in de praktijk. Wij willen jullie met deze lawineweekends de nodige bagage meegeven om nadien op een veilige manier zelfstandig te starten met freeriden, splitboarden, toerskiën. Het freeriden, toerskiën of snowboardtoeren wordt gebruikt als opleidingsmiddel en is niet het doel op zich. De theorie omzetten in de praktijk is het hoofdthema van de lawineweekends.

De doelstelling en nadruk van deze weekends ligt bij de lawinescholing, de theorie toepassen in de praktijk. Het freeriden, toerskiën of snowboardtoeren wordt gebruikt als opleidingsmiddel en niet als doel op zich. Motivatie hebben om bij freeride op zaterdag ½u te stappen en bij het toeren op zondag tot 3u te stappen. Ook een parate kennis van de basis van lawinekunde worden geapprecieerd.

Stageleider BSFE: hubert.beckers@gmail.com

 

Impressie instructeur+_10

  • Goede fysieke basisconditie en motivatie hebben om bij het freeriden opzaterdag ¼u-½u te stappen en bij het splitboarden, toerskiën op zondag tot 3ute stappen.
  • Het gevolgd hebben van de theorie Initiator/Instructeur of een KBF workshopLawinekunde is sterk aangeraden. Stop-or-Go strategie kennen.
  • Opleiding is toegankelijk voor skiërs en snowboarders.
  • Vlot een moeilijke rode piste kunnen afdalen.
  • Voor het freeriden degelijk ski- of snowboardmateriaal en voor het toerendegelijk toerski- of splitboardmateriaal.
  • Vrijdagavond: aankomst, korte interpretatie van het programma.
  • Zaterdag: via freeride afdalingen met Stop-or-Go in de praktijk, gebruik van lawineslachtofferzoekapparaat, opzoeken van meerdere slachtoffers, sneeuwprofiel, oriëntatie en terreininterpretatie.
  • Zondag: via een toer Stop or Go in de praktijk, simulatie lawineongeval met meerdere slachtoffers, organisatie kameradenhulp.

 Bijkomende informatie:

• Basisuitrusting is door iedereen verplicht mee te nemen. Dit kan best gehuurd worden in België.

• Skiërs: toerski’s met stijgvellen en harschijzers of freeridemateriaal op zondag.

• Snowboarders: sneeuwraketten met freeridemateriaal of splitboard met stijgvellen en harschijzers en telescopische stokken op zondag.

• Iedereen: rugzak (max. 30 l), snowboarders met mogelijkheid tot bevestigen van snowboard, lawineslachtofferzoekapparaat, sneeuwsonde en schop.

• Deze opleiding wordt omwille van verzekeringsaspecten georganiseerd door winter stageleiders van de KBF.

 

Minimum 9 deelnemers en maximum 12 deelnemers. De deelnemers aantallen bepalen het aantal winter stageleiders, maximum 4 deelnemers per winter stageleider.

Kühtai – Selraintal (Oostenrijk)

Splitboard banner

Datum: nader te bepalen

Voornaam:

Naam:

Straat:

Nr:

Postcode:

Stad/Gemeente:

Email:

Gsm/Tel:

Geboortedatum:

Pasfoto (frontaal aanzicht, geen groepsfoto):

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Opmerking:

Vul correct aan (anti-spam):

*Je ontvangt een bevestigingsmail met alle betalingsgegevens. Zit de mail niet in je mailbox, kijk dan eens bij je ongewenste emails die je mailclient mogelijk blokkeert.


Prijs

zonder vervoer

Info betreffende betaling en vervoer: hubert.beckers@gmail.com

 

Betalingsgegevens ontvang je per mail na je inschrijving.