Algemene info

Naast de erkende opleidingen tot snowboardleraar kan je bij BSFE ook tijdens stages indoor of in het buitenland je technieken verbeteren en verfijnen. Voor ieder wat wils: technieken, freestyle, lawine & off-piste stages of een combinatie van voorgaande.

Technische stage

Tijdens een technische stage ga je zowel je algemene technieken alsook je freestyle-skills verbeteren en verfijnen. Je leert nieuwe technieken & tricks en dit zorgt voor meer plankgewenning.

Jouw docent zal je een mooi evenwicht aanbieden tussen technieken en freestyle. Tevens ook de ideale combinatie om je voor te bereiden voor één van onze opleidingen.

Lawineweekend

Velen gaan freeriden, splitboarden, toerskiën, … zonder de nodige know-how van lawinekunde in de praktijk. Wij willen jullie met deze lawineweekends de nodige bagage meegeven om nadien op een veilige manier zelfstandig te starten met freeriden, splitboarden, toerskiën. Het freeriden, toerskiën of snowboardtoeren wordt gebruikt als opleidingsmiddel en is niet het doel op zich. De theorie omzetten in de praktijk is het hoofdthema van de lawineweekends.

De doelstelling en nadruk van deze weekends ligt bij de lawinescholing, de theorie toepassen in de praktijk. Het freeriden, toerskiën of snowboardtoeren wordt gebruikt als opleidingsmiddel en niet als doel op zich. Motivatie hebben om bij freeride op zaterdag ½u te stappen en bij het toeren op zondag tot 3u te stappen. Ook een parate kennis van de basis van lawinekunde worden geapprecieerd.

Stageleider BSFE: Hubert Beckers

Logo Burton
Logo Anon
Logo Arva
Logo Toko
Logo IVSI
Logo Interski België
Logo BFSI